А як щодо наркотиків, алкоголю і розбещеності?

  Давайте звернемося до фактів. Жахливі страхіття – пияцтво, наркоманія і розпуста загрожують тому прекрасному і величному, що створено Богом, і руйнують його. Як величезний спрут, вони дістають своїми щупальцями і чіпко тримають в обіймах і молодих, і старих. 

  Епідемія величезних масштабів охопила сучасне суспільство. Пристрастившись до алкоголю і наркотиків, ведучи аморальний спосіб життя, багато людей пливуть за течією, рухаючись по шляху, що веде до погибелі. На багатьох впливає думка суспільства і засоби масової інформації – реклами в журналах, газетах і на телебаченні, де пропагуються ці пороки. Розум піддається такому натиску, що людина потрапляє у вир розгубленості і безвиході, що веде до фізичної і духовної деградації.

  Хто повинен нести відповідальність за таку аморальну поведінку? Молоде покоління? Не обов'язково! Багато батьків своєю розбещенністю сприяють тому, що молоді люди живуть, потураючи гріхам. Батьки не підозрюють, що, не контролюючи свої аморальні бажання, вони відкривають своїм дітям шлях до алкоголізму та наркоманії. Вони бездумно зневажають установлені Богом моральні принципи. Наше жагуче благання повинно бути звернене до Небес: як врятуватися нам самим і врятувати наших дітей? 

  Родини, школи, інститути не в змозі виховати в людях якості, які необхідні народу, якщо недбалість батьків, вчителів і професорів веде до того, що пияцтво і наркоманія дозволяються і заохочуються. Падіння моральних принципів в освітніх закладах просто жахає. Не дуже давно за поблажливість до низьких норм поведінки студентів, педагоги і викладачі були б, безумовно, позбавлені роботи.

  Алкоголізм безжально руйнує моральні підвалини суспільства, приводить до порушень психіки, ламає характер людини і все його життя. Він сприяє тому, що терпить крах і розпадається родина – одне зі священних установлень Бога, створених для щастя людства.

  Крім небезпеки, що несе  алкоголізм, усе більше людей уживають заборонені законом наркотичні засоби. Їхній згубний вплив значно перевершує будь-яку, так звану, насолоду. Наркоманія послаблює здатність тверезо мислити і може привести до психічного розладу. Наркомани самі погоджуються, що це шлях до розумової, фізичної і духовної смерті. Непоправні порушення діяльності головного мозку, убивства і самогубства – ось трагічний результат цих згубних захоплень. 

Повний текст: А як щодо наркотиків, алкоголю і розбещеності?

  Через уроджену гріховність люди легко стають жертвами бажань і пристрастей, що пропонує їм сатана. При цьому тіло прагне до необмеженої свободи в одержанні задоволень. Сексуальна аморальність не може погасити вогонь пристрасті – вона живить його. Фривольне сексуальне життя – такі ж ліки від похоті, як горілка від алкоголізму. Істина в тім, що ми повинні побороти свою хтивість. Душа, та частина нашого єства, що буде жити вічно, у пошуках Божого порятунку прагне поважати закони Божі. 

  Позашлюбні зв'язки, перелюб, гомосексуалізм і всі сексуальні контакти з тваринами заборонені Словом Божим (Лев. 18:23, Гал. 5:19-21). Аморальний спосіб життя  приносить біль, страждання, нещастя, викликає почуття провини і несе небезпеку зараження захворюваннями, що передаються статевим шляхом. Чистота дарує людині почуття власної гідності і самоповаги. Абсолютно невірним є уявлення про те, що люди високих моральних принципів у житті нещасливі, а люди, що ведуть аморальний спосіб життя, насолоджуються щастям і повнотою життя. 

  Серед цієї трясовини розпусти і духовної сліпоти, гріха і ганебного безбожництва Священна Біблія встановлює зразок моральної поведінки. У питаннях добра і зла вона є незаперечним і вічним авторитетом.

  Бог наділив людину статевим потягом для продовження роду і зміцнення відносин, що з'єднують чоловіка і дружину. Він схвалює тільки інтимні відносини в законному шлюбі. "Шлюб в усіх так буде чесний і ложі непорочно; блудників же і перелюбників судить Бог" (Євр. 13:4).

  Апостол Павло в Посланні до Римлян пише про кару Божу, котру понесуть гомосексуалісти. "Через це Бог їх видав на пожадливість ганебну, – бо їхні жінки замінили природне єднання на протиприродне. Так само й чоловіки, позоставивши природне єднання з жіночою статтю, розпалилися своєю пожадливістю один до одного, і чоловіки з чоловіками сором чинили. І вони прийняли в собі відплату, відповідну їхньому блудові. А що вони не вважали за потрібне мати Бога в пізнанні, видав їх Бог на розум перевернений, –щоб чинили непристойне. Вони знають присуд Божий, що ті, хто чинить таке, варті смерті, а проте не тільки самі чинять, але й хвалять тих, хто робить таке" (Рим. 1:26-28, 32). Таким був огидний гріх Содому і Гомори, що заслужили Божу кару (Бут. 19). Відповідно до Святого Письма, неможливо мати Духа Святого в серці і вести християнський спосіб життя, потураючи таким гріхам.

  Шановний читачу, щоб бути дійсно щасливим і жити у злагоді з собою і Богом, ви повинні спілкуватися з Ним! Усвідомте і визнайте себе грішником, увіруйте, що Ісус умер на хресті, поклавши на Себе вашу провину, – і ви переможете гріх!

  Коли ви відкриєте Богу серце і визнаєте свої гріхи, Він простить вас. "Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він вірний та праведний, щоб гріхи нам простити, та очистити нас від неправди всілякої" (1 Ів. 1:9).

  Добровільно присвятіть усе своє життя Ісусу, вашому Спасителю, і йдіть за Ним з вірою в покірності Його Слову і Святому Духові. Чисті помисли, які чудесним чином змінять наші вчинки і поведінку, стануть благословіннями нового життя. Христос додасть вам мужності у життєвих проблемах і наділить вас силою перемагати спокуси, що, можливо, з'являться на вашому шляху. Прийдіть до Ісуса зараз, коли ще звучить Його заклик: "Шукайте Господа, доки можна знайти Його, кличте Його, як Він близько!" (Іс. 55:6).

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати